Lancia va incerca sa faca uitat declinul din ultimii ani si isi va innoi intreaga gama la salonul de la Geneva preluand pe scara larga elemente de design si tehnologie de la partmerul de alianta Chrysler. Practic va aparea noua generatie a masinii de clasa mica Ypsilon, modelul de varf de gama se va numi Thema, o alta masina va purta numele Grand Voyager, iar versiunea italiana a lui Chrysler 200 se va numi Flavia si va avea varianta sedan si cabrio.

Lancia Flavia cabrioFoto: Lancia

Masina de clasa mica Ypsilon ca fi prezentata intr-o noua generatie care va fi lansata in iunie in Europa si va dispune de motoare de 0,9 si 1,2 litri, urmand ca pe o serie de piete sa fie vanduta sub sigla Chrysler, inclusiv Irlanda si Marea Britanie.

Noua Lancia Yipsilon

Noua Lancia Yipsilon

Foto: Lancia

MPV-ul Phaedra va primi o versiune puternic americanizata care se va numi Grand Voyager si va dispune de un diesel de 2,6 litri 163 CP si 3,6 litri 283 CP. Lancia va avea la Geneva doua concepte derivate din modelul Chrysler 200 prezentat recent in SUA: e vorba de sedanul si cabrioleta care vor purta numele Flavia despre care italienii spun ca vor ajunge "in timp record" pe pietele europene. Masina de varf de gama nu se va mai numi Thesis, ci Thema si va fi practic o varianta derivata din Chrysler 300C. Masina se va lansa in octombrie pe plan european si va dispune de doua diesel-uri: 190 CP si 224 CP plus de un propulsor pe benzina de 292 CP.

Lancia spera ca innoirea gamei va revitaliza vanzarile care nu au mers prea grozav in ultimii ani.

Lancia a avut anul trecut 0,7%, cu vanzari de putin sub 100.000 de unitati in cele 28 de tari incluse in statisticile ACEA. Ca si comparatie, in 2006 vanzarile marcii depaseau 120.000 de unitati.

In 2009 s-au inmatriculat 68 de masini noi Lancia in Romania, iar anul trecut doar 22. In tara sunt inmatriculate aproape 3.700 de masini Lancia.