Hyundai va aduce in martie la salonul auto de la Geneva break-ul i40, model de clasa D care va inlocui Sonata in gama producatorului coreean. Constructorul spune ca modelul gandit special pentru Europa devine cel mai avansat tehnologic din gama si va ajuta Hyundai sa se apropie de marcile premium. Masina va avea spre finalul anului si o versiune sedan. Masina va fi lansata in toamna si in Romania in ambele tipuri de caroserie.

Hyundai i40Foto: Hyundai Motor Co

Hyundai spune ca i40, proiectat la centrul de cercetare din Germania se doreste a fi premium si va beneficia de dotari precum scaune si volan cu incalzire, faruri bi-xenon si sistem automat de dezaburire a parbrizului.

Constructorul mai spune ca in versiunea cu motor diesel de 1,7 litri emisiile de CO2 sunt cele mai mici din clasa D:113 g/km. Masina are 4,7 metri lungime si vor fi disponibile patru versiuni de motorizare: doua pe benzina (1,6 litri 135 CP si 2 litri 177 CP) si doua diesel (1,7 litri cu variantele 115 CP si 136 CP).

Cei de la Hyundai au spus in repetate randuri ca vor ca perceptia publicului fata de marca sa se schimbe, astfel incat brand-ul sa fie vazut ca oferind calitate premium, la preturi accesibile. i40 va concura cu modele precum Ford Mondeo, Opel Insignia si Volkswagen Passat. Spre final de an va fi prezentata si o versiune sedan de i40.

Hyundai a vandut aproape 350.000 de masini in Europa anul trecut, echivalentul unei cote de 2,6% din piata. Inmatricularile Hyundai in tara au scazut cu 53% anul trecut, la sub 2.500 de masini.