Mercedes va prezenta in ultima decada a lunii, la salonul de la Shanghai, un concept care da primele indicii despre viitoarea generatie A Klasse care ar trebui sa iasa pe piata la final de 2012. Mercedes spera ca noul A Klasse va avea o imagine mai buna, iar pentru asta va imprumuta elemente de la clasa C. E posibil ca noua generatie A Klasse sa fie construita la uzina din Ungaria.

Mercedes A Klasse ConceptFoto: Daimler

Conceptul are aspect sportiv si aerodinamic, germanii spun ca bordul are aspect de aripa de avion iar partea din fata se vrea a fi iesita din comun ca design. Masina, ce urmeaza a fi adusa in premiera mondiala la salonul care se va tine intre 21 si 27 aprilie la Beijing, va dispune de un motor in patru cilindri, 2 litri, 210 CP.

A Klasse concept dispune de un sistem care il avertizeaza pe sofer cand exista pericolul unei coliziuni, iar ca masina sa fie in linie cu alte concepte moderne, comenzile si sistemul multimedia sunt integrate cu un smartphone.

Viitorul A Klasse ar putea fi construit si la uzina pe care Mercedes o face in Ungaria cu o investitie de 800 milioane euro. Prima generatie A Klaase a aparut in 1997, iar cea de-a doua, in 2004.