S-au dus vremurile cand ieseai la pensie de la acelasi serviciu ... dar nici nu este normal sa te muti de la o firma la alta din jumatate in jumatate de an. Nu mai da vina pe seful sau pe colegii tai. In cazul asta, se pare ca tu ai o problema. Iata ce ii face pe ceilalti sa vrea sa scape de tine.

In primul rand, trebuie sa intelegi ce asteapta lumea de la tine. Nimeni nu are nevoie de un trantor sau de o persoana care executa tot ce i se spune fara sa gandeasca. Daca nu intelegi cum merg lucrurile in companie, cine este persoana care ia deciziile si de cine ar trebui sa te feresti, esti pierdut.

Banii nu sunt totul! Nu da impresia ca lucrezi doar ca sa-ti intre bani pe card. Asta-i semn ca faci parte dintre aceia care sparg usa cand se termina programul de lucru si pe care nu-i intereseaza soarta firmei. In plus, iti vei taia toate sansele de a mai avansa vreodata. Daca nu esti multumit cu slujba pe care o ai si te anima doar zilele de 15 si 30 ale lunii, ar fi bine sa-ti cauti singur de lucru in alta parte.

Lasa barfele de-o parte! “La tigara” poti afla ultimele noutati, insa nu-i indicat sa le povestesti mai departe. In cele din urma, cineva ii va atrage atentia sefului ca, in loc sa muncesti, ai o alta ocupatie.

Nu-ti pasa de termenele limita! Cand nu-ti faci treaba, gandeste-te la intreaga echipa care trebuie sa dea socoteala din cauza ta. Faptul ca astazi nu esti in apele tale nu intereseaza pe nimeni. Trebuie sa termini ce ai de predat. Daca ai scapat prima oara, a doua oara nu vei mai fi iertat.

Trimite e-mailuri personale de acasa! Nu mai folosi logistica firmei in interes personal si nu scrie nimic din ceea ce nu vrei sa afle sefii. Nu stii niciodata ce surprize poti avea. Daca totusi ai ceva urgent de trimis, fii concis.

Izolarea te face vulnerabil! Nu trebuie sa iesi in fiecare zi cu colegii, dupa program, insa nici nu e bine sa te retragi intr-un colt. Doar nu-ti place ideea ca oamenii sa creada ca nu stai de vorba cu ei pentru ca nu sunt de nasul tau. Asculta ce are de spus colegul tau, pune-i intrebari, arata-i ca te intereseaza, invata din greselile lui.

Nu lua de bun ce au facut altii! Nu semna orice hartie ti se pune in fata, doar pentru ca a verificat-o cineva si iti spune ca este corect. S-ar putea sa nu ai intotdeauna norocul sa fie asa si te trezesti ca platesti pentru greselile altora.

Idilele la serviciu se termina neplacut! Toata lumea isi petrece mult timp la serviciu si nu are timp sa-si caute un partener sau o partenera, dar acesta nu este un motiv sa iesi cu cineva de la birou. Nu ar fi o problema daca te casatoresti cu acea persoana si traiti fericiti pana la adanci batraneti, dar care sunt sansele sa se intample asta? Intreaba-te: ce faci daca se termina prost? Si, nu uita, niciodata nu este bine sa te incurci cu seful. Orice promovare de-a ta va fi suspecta, iar unul dintre voi va trebui sa se mute in alt departament, ori sa-si caute o alta slujba atunci cand se va afla de idila voastra.

Sursa: Forbes.com