Ce nu fac unii patroni sa-si multumeasca angajatii? Le ofera chiar si cafea gratis. Unii apreciaza acest gest, altii, din contra, stramba din nas si se plang ca are un gust groaznic. Daca esti unul dintre nemultumiti, iata cum poti drege gustul cafelei la filtru, preparata la birou.

Discuta cu colegii cum iti place cafeaua. Unora le place cafeaua mai tare, altora, nu. Unii obisnuiesc sa toarne cafea cafea in filtru cu nemiluita, iar amestecul obtinut abia daca se mai putea bea. Pe viitor, evita aceste situatii si discuta cu colegii cata cafea ar trebui pusa pentru a obtine o bautura pe care sa o poata bea toata lumea.

Pune un praf de ciocolata calda sau scortisoara peste cafeau din ceasca. De asemenea, mai poti adauga si un pic de frisca sau lapte.

O alta varianta ar fi sa pui un pic de sare in cafea inainte sa o pui la filtru. Nu in ceasca!!

Bea un pic de apa inainte sa-ti savurezi cafeaua. Daca o bei dupa ce ai mancat ceva dulce, s-ar putea sa ti se para amara.

Sau, din contra: incearca sa combini mai multe arome cand bei cafea. De exemplu, ia o gura de ciocolata amara si apoi una de cafea. Ii va schimba imediat gustul.

Bea-o cat mai repede dupa ce ai facut-o. Cu cat sta mai mult, cu atat isi schimba gustul.

Curata vasul de cafea din cand in cand! Cine mai stie cand a fost spalat ultima oara? Cel mai adesea, gustul rau al cafelei de la birou este dat de faptul ca nimeni nu curata vasul de cafea. Poti remedia aceasta situatie spalandu-l cu o solutie de apa si otet o data sau de doua ori pe saptamana. Dupa ce faci acest lucru, il clatesti bine, pana dispare mirosul de otet si obtii o cafea proaspata si aromata.

Nu uita sa mai schimbi filtrul din cand in cand. Daca acasa o faci aproape zilnic, la serviciu poate sa nu fie schimbat de-o saptamana intreaga.

In final, cel mai sigur mod sa bei o cafea mai buna este sa o schimbi cu una mai buna. De ce nu vorbesti cu colegii sa cumpere fiecare dintre voi cafeaua pe rand, o saptamana fiecare sau o luna fiecare? Poate faceti chiar un fond comun din care sa cumparati o cafea mai buna.

Sursa: talkaboutcoffee.com, epicurious.com