Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol susținut de PwC România

Prețuri de transfer: Din culisele inspecțiilor fiscale

de Monica Todose     PwC România
Joi, 22 octombrie 2020, 11:08 Blogul PwC Romania


Monica Todose
Foto: PwC România
În cadrul verificărilor recente în aria prețurilor de transfer, am observat o abordare mai ofensivă a echipelor de control, motivată în parte de nevoile bugetare aflate în creștere pe fondul crizei pandemice, dar mai ales datorată faptului că autoritățile și-au diversificat considerabil tehnicile de investigare.

Dacă în trecut, analiza inspectorilor fiscali se limita, din perspectiva dosarului prețurilor de transfer, doar la informațiile incluse în acesta, făcând majoritatea constatărilor și stabilind sume suplimentare pe baza modificărilor aduse studiilor de analiză comparativă, în prezent, investigațiile se axează pe obținerea de informații din alte surse. De exemplu, inspectorii solicită analize de fișe de post, discuții cu angajați sau formulează solicitări de informații de la parteneri comerciali terți.

În acest context, în ultima perioadă, ne-am întâlnit în timpul inspecțiilor fiscale cu situații din ce în ce mai inedite.

Citește mai mult pe blogul PwC România

Articol semnat de Monica Todose, Senior Manager PwC România
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


640 vizualizari


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by