Impactul modificărilor fiscale adoptate de guvern va fi puternic resimțit anul viitor, pe măsură ce acestea vor intra în vigoare, fiind de așteptat ca impozitul minim pe cifra de afaceri pentru companii și limitarea unor facilități fiscale să se reflecte cel mai mult în costuri, în apetitul pentru investiții, dar și în efortul de a le aplica de către mediul de afaceri. Aceste subiecte, dar și alte schimbări importante din fiscalitate, tendințele în controalele fiscale și noutățile în raportare atât din perspectiva reglementărilor, cât și a sistemelor utilizate au fost abordate de echipa PwC România în cadrul celor două conferințe pe teme fiscale susținute în Cluj și Timișoara pe 7 și 8 noiembrie.

Conferințe de taxeFoto: PwC România

”Companiile încă analizează pachetul de modificări fiscale recent publicate ca să evalueze în ce măsură există consecințe în activitatea lor și cum se pot conforma corect și eficient. Comunitățile de afaceri din vestul țării s-au dezvoltat mult în ultimii ani și au devenit centre importante pentru anumite industrii, precum IT sau auto, care sunt vizibil afectate de noile măsuri dacă ne gândim la impozitarea veniturilor sau la impozitul minim pe cifra de afaceri”, a declarat Adriana Costea, Partener PwC România.

Subiectele abordate în cadrul conferinței au fost impactul pachetului de măsuri fiscale, implementarea RO E-Factura în relația B2B, obligațiile companiilor de a implementa factorii ESG și de a raporta pe criterii de sustenabilitate cat si posibilitatea de aplica pentru ajutoare de stat pentru investiții în domeniul energiei verzi.

Citește continuarea articolului pe blogul PwC România

Articol susținut de PwC România