Cotatia petrolului a continuat sa scada joi in Asia, in urma unei scadere a cererii in Statele Unite, in timp ce pietele raman ingrijorate cu privire la situatia din zona euro, au declarat analistii, potrivit AFP.

In primele tranzactii matinale, un baril de petrol "light sweet crude" pentru livrare in luna octombrie a pierdut 43 de centi, pana la 88.48 dolari, iar un baril de titiei Brent din Marea Nordului pentru livrare in octombrie a scazut cu 53 centi la 111.87 dolari.

Statisticile guvernului american pe saptamana privind evolutia stocurilor de petrol din Statele Unite, publicat ieri, au aratat o crestere a rezervelor de benzina, de 1.9 milioane de barili.

Analistii de asemenea, subliniaza faptul ca persista ingrijorarea pietelor internationale, cu privire la situatia din Grecia, amenintata tot mai des de faliment, in ciuda declaratiilor linistitoare ale liderilor europeni.

"Presedintele (Nicolas Sarkozy) si cancelarul (Angela Merkel), sunt convinsi ca viitorul Greciei e in zona euro," a transmis presedintia franceza intr-o declaratie, in urma unei teleconferinte.