​Bursele europene au deschis miercuri in scadere, dupa trei zile consecutive in care acestea au crescut, pe fondul asteptarilor ca bancile centrale importante vor sprijini monetar economia globala si pe progresul facut la ultimul summit european cu privire la gestionarea crizei datoriilor suverane din zona euro, informeaza Reuters.

Se asteapta ca activitatea bursiera sa fie mai scazuta din cauza faptului ca piata americana este inchisa, SUA sarbatorind miercuri Ziua Independentei. Totodata, bursele sunt in expectativa si fata de intrunirile Bancii Centrale Europene si Bancii Angliei, ce vor avea loc joi.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene a scazut cu 0,1 procente, la 1.044,9 puncte, dupa cresterea de 1 procent de marti, care a facut ca indicele sa inchida la cel mai ridicat nivel de la inceputul lunii mai.

La ora 07:51GMT indicele FTSE100 din Londra a scazut cu 0,2%, la 5.676,06.

Conform AFP, la ora 07:39GMT, indicele CAC 40 de la Paris a avut un declin de 0,37%, la 3.259,15 puncte.

Moneda unica europeana s-a depreciat usor in fata dolarului, de la 1,256 la 1,2593 dolari pentru un euro.

Totodata, perspectiva unei politici expansioniste din partea bancilor centrale a crescut in aceasta saptamana si preturile aurului si a altor bunuri, in timp ce cresterea tensiunilor din Iran a facut ca pretul petrolului Brent sa depaseasca pragul de 100 de dolari pe baril.

Asteptarile pentru mai multe masuri monetare din partea BCE si un anunt privind o relaxare cantitativa a Bancii Angliei in aceeasi zi "sunt toate exemple de evenimente favorabile pietei, sprijinind actinile si favorizand pretul petrolului fata de aur", a declarat Ashraf Laidi, strateg pentru pietele globale la Citi Index.