Noul director general al Bursei de Valori Bucuresti va fi Victor Cionga, managing partner AZ Capital Advisors, acesta urmand sa fie validat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), informeaza cotidianul Bursa.

Conform sursei citate, daca va primi validarea CNVM, Victor Cionga isi va incepe activitatea la Bursa din 1 septembrie 2012.

"Sunt convins ca BVB si actorii pietei de capital vor face tot ce depinde de ei pentru dezvoltarea pietei de capital din Romania, intr-un context actual foarte dificil, pe plan european" a declarat Cionga pentru Bursa.

Pentru numirea noului CEO au fost vehiculate mai multe persoane, printre care bancherul Bogdan Patriniche si Astridel Radulescu, seful Directiei de Supraveghere a Bursei din Milano.

Cine este Victor Cionga?

Potrivit BVB, Victor Cionga este unul dintre cei mai experimentati profesionisti din piata de servicii financiare din Romania, acesta avand o experienta foarte solida in ceea ce priveste investment banking-ul.

La inceputul anului 1998, Cionga a devenit membru al echipei de conducere Raiffeisen Capital and Investment (RCI), cu functia de Deputy CEO, de unde, mai tarziu, a fost promovat la pozitia de CEO al Raiffeisen Financial Advisors (RFAR), in care s-a aflata pana in anul 2004.

Intre 2004 si 2007 acesta s-a intors la RCI, pe pozitia de Deputy CEO.

In 2007, Cionga a fondat compania AZ Capital Advisors, un parteneriat specializat in consilierea fuziunilor si achizitiilor, devenind Managing Director al firmei, pe care a condus-o pana in prezent.

Victor Cionga a lucrat la multiple proiecte de fuziuni si achizitii, participand la mai multe privatizari, precum si in mai multe tranzactii din piata de capital.

Conform cotidianului Bursa, cele mai cunoscute proiecte de fuziuni si achizitii ale acesteia au fost Monopoly (1999,2005), Continental Hotels (2007) si NetCity (2011). Proiectele principale de privatizare au fost: oferta publica initiala a Transelectrica (2006), Sidex si Petrotub (2002), Siderurgica Hunedoara si Tepro Iasi (2003) si Flamingo (2005).