Bursa de la New York a incheiat sesiunea de miercuri in verde profitand de o revenire a Apple si de un indicator american bun, investitorii ramanand insa prudenti in fata cifrelor lunare privind ocuparea fortei de munca in Statele Unite ale Americii: Dow Jones a avansat 0,30%, Nasdaq cu 0,52%.

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 39.55 puncte la 13.074 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, urca cu 15.57 puncte la 2989.27 de puncte.

Si Standard & Poor's 500 a avansat pe partea sa cu 0,33% (4.66 puncte) la 1413.94 de puncte.

Ezitanti in deschidere, principalii indici ai bursei de la New York au trecut in teritoriul pozitiv impulsionati de evolutia pietelor bursiere europene, Bursa de la Paris incheind la cel mai inalt nivel al anului, iar Bursa de la Frankfurt avand cea mai buna performanta din ianuarie 2008.

"Faptul ca Apple a revenit avut un impact psihologic puternic asupra pietei", a subliniat Peter Cardillo de la Rockwell Globale Capital, citat de AFP.

Wall Street s-a apreciat de asemenea impulsionata de o cifra mai buna decat se astepta in sectorul ocuparii fortei de munca, cu toate ca efectul sau a fost limitat. Pentru a treia saptamana, cererile pentru ajutor de somaj in SUA au scazut.