Wall Street a inceput saptamana in scadere, investitorii fiind tematori de faptul ca bugetul SUA nu va fi adoptat la timp, o situatie ce risca sa blocheze activitatile institutiilor de stat.: Dow Jones a cedat 0,84%, iar Nasdaq 0,27%.

Dow Jones a scazut cu 128.57 de puncte la 15.129,67 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a coborat cu 10.11 puncte la 3.771,48 puncte.

Si indicele extins Standard & Poor 500 a cedat 0.60% (- 10.20 puncte) incheind sesiunea la 1.681,55 de puncte.

Senatul Statelor Unite a respins proiectul bugetului federal temporar adoptat de Camera Reprezentantilor, o situatie ce risca sa blocheze activitatile institutiilor de stat.

Cei 54 de senatori democrati, care dispun de o majoritate, au votat impotriva textului care ar fi permis finantarea statului federal incepand de marti dimineata dar care ar afecta legea privind sistemul medical propusa de presedintele Barack Obama, potrivit Mediafax.

In aceasta situatie, cele doua Cemere ale Congresului SUA, fiecare controlata de partide diferite, au la dispozitie doar zece ore pentru adoptarea unui text bugetar comun si pentru a evita blocarea activitatilor agentiilor federale.

Impactul direct al blocarii activitatilor guvernului federal din SUA in lipsa unui acord privind bugetul, care pare tot mai probabila, ar fi relativ mic in ceea ce priveste cresterea economica, dar ar putea avea efecte indirecte defavorabile, potrivit analistilor citati de MarketWatch.