Wall Street a terminat fara directie miercuri, mentinandu-se aproape de echilibru, a doua zi dupa un nou record atins de S&P 500, in ciuda unor noi date economice fara stralucire: Dow Jones a cedat 0,22% dar Nasdaq a castigat 0,14%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive la inchidere, Dow Jones Industrial Average a pierdut 35,70 puncte pana la 16.360,18, in timp ce Nasdaq, cu dominanta tehnologica, a castigat 6,00 puncte, pana la 4.357,97 puncte.

S&P 500 a inchis aproape stabil (-0,10 puncte) la 1.873,81 puncte, in foarte usoara scadere in raport cu marti, cand a atins un maxim istoric.

Wall Street a primit fara entuziasm, dar si fara teama, o noua serie de indicatori economici dezamagitori in Statele Unite, in timp ce numerosi analisti continua sa ii atribuie unei ierni foarte aspre.

"In fiecare zi, statisticile sunt foarte slabe, dar piata continua sa creasca", a notat Mace Blicksilver, de la Marblehead Asset Management.

La doua zile de la publicarea unui raport foarte asteptat privind piata de munca in februarie, cifrele legate de angajarile in domeniul privat, publicate de societatea ADP, au transmis un semnal putin incurajator. Astfel, crearea de locuri de munca in sectorul privat a crescut mai putin decat previziunile.

Pe de alta parte, activitatea in servicii a inregistrat un recul mai mare decat estimarile in februarie, potrivit asociatiei profesionale ISM.

Situatia in continuare tensionata din Ucraina ramane in centrul preocuparilor, brokerii supraveghind discutiile dintre seful diplomatiei americane, John Kerry, si omologul sau rus, Serghei Lavrov, de la Paris.