Bursa din New York a terminat in scadere marti, febrila in fata revenirii tensiunilor legate de criza ucraineana si a unor noi speculatii legate de politica monetara americana: Dow Jones a pierdut 0,84% iar Nasdaq 0,71%, scrie AFP.

Potrivit rezultatelor definitive, Dow Jones a cedat 139,81 puncte, pana la 16.429,47 puncte, iar Nasdaq, cu dominanta tehnologica, 31,05 puncte, pana la 4.352,83.

Indicele extins S&P 500 a pierdut 0,97% sau 18,78 puncte, pana la 1.920,21 puncte.

Evoluand pe rosu inca de la inceputul diminetii, indicii bursieri si-au adancit pierderile "dupa un comentariu ai ministrului polonez al Afacerilor externe evocand posibilitatea unei invazii a Ucrainei de catre Rusia", a explicat Michael James, de la Wedbush Securities.

Una dintre principalele dileme ale traderilor este cand va incepe banca centrala (Fed) sa majoreze dobanzile de interventie, aflate in prezent aproape de zero, pentru a stimula creditarea. Iar responsabili ai acestei institutii au afirmat de mai multe ori ca acest lucru depinde de imbunatatirea statisticilor.

Anuntul, saptamana trecuta, a unei cresteri spectaculoase a cresterii economice, de 4%, in trimestrul doi, urmat de publicarea unui raport privind piata muncii in iulie, usor dezamagitor, dar solid, au destabilizat puternic piata.

Statisticile despre economia americana publicate marti au intarit acest sentiment.

Cresterea activitatii in sectorul serviciilor s-a accelerat mai mult decat estimarile, in iulie, potrivit asociatiei profesionale ISM.

Comenzile primite de industria manufacturiera au crescut si ele mai mult decat estimarile, pentru a atinge cel mai mare nivel din ultimii 22 de ani, potrivit Departamentului Comertului.