Bursa de la New York a inchis in rosu sesiunea de luni intr-o piata fara vesti majore si in care investitorii au continuat sa-si faca griji cu privire la viitorul Greciei in zona euro: Dow Jones a cedat 0,53%, iar Nasdaq 0,39 %.

Dow Jones a scazut cu 95.08 puncte 17.729,21 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, cu 18.39 puncte la 4.726,01 puncte.

Si S & P 500 pierdut 0,42% sau 8.73 puncte incheind la 2046.74 de puncte.

"Suntem un pic ingrijorati de lipsa de progrese in negocierile privind datoria greaca", a declarat Art Hogan de la Wonderlich Securities, potrivit AFP.

Premierul grec, Alexis Tsipras, a declarat duminica in Parlament ca nu vrea extinderea programului de asistenta financiara acordat de Uniunea Europeana, ci un "credit punte" pana la finalizarea unei noi intelegeri, relateaza Greek Reporter, in editia electronica.

Tsipras a declarat ca scopul sau este sa serveasca intereselor nationale si sa respecte promisiunile electorale ale partidului sau. "Dupa cinci ani de austeritate barbara poporul nu se mai pleaca in fata fricii", a declarat el, citat de greekreporter.com.

"Grecia vrea sa isi onoreze datoria ... Daca partenerii nostri vor acelasi lucru, sunt invitati la masa negocierilor ca sa putem discuta cum putem face acest lucru viabil", a declarat Tsipras in Parlamentul grec.

In discursul sau adresat natiunii, Tsipras a respins prelungirea programului de asistenta financiara acordat de Uniunea Europeana si a insistat ca tara sa are nevoie de un "credit punte" in iunie, cand Atena ar urma sa negocieze un nou acord cu UE si Fondul Monetar International.