Bursa de la New York a incheiat nedecis sesiunea de luni, analistii apreciind ca intreaga saptamana bursiera va sta sub semnul interventiei lui Janet Yellen, presedintele Rezervei Federale (Fed), in Senat si Camera Reprezentantilor: Dow Jones a pierdut 0,13%, dar Nasdaq a castigat 0,10%.

Dow Jones Industrial a scazut cu 23.54 puncte la 18.116,90 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat cu 5,01 puncte 4.960,97 puncte.

S & P 500, cel mai urmarit indice de catre investitori, a ramas aproape neschimbat, pierzand 0,03% si terminand sesiunea la 2.109.65 de puncte, dupa ce, ca si Dow Jones, a atins un nivel record la sfarsitul saptamanii trecute.

"Piata incearca doar sa-si refaca cadenta dupa atingerea nivelurilor record de vineri, iar investitorii vor sa-si recupereze unele profituri in ajunul sedintei presedintelui Fed," a sintetizat sesiunea analistul Peter Cardillo de la Rockwell Global Capital, potrivit AFP.

Investitorii se bazeaza presedinta Yellen, care va fi audiata marti in Senat si miercuri Camera Reprezentantilor, pentru a da indicii despre programul bancii centrale de a ridica ratele dobanzilor, in prezent apropiate de zero de la sfarsitul anului 2008.