Wall Street a incheiat si sesiunea de joi nedecis ca urmare a scaderii preturilor la petrol si a publicarii unor indicatori economici nu foarte incurajatori care le arata investitorilor o incetinire a pietei dupa recordurile recente inregistrate: Dow Jones a cedat 0,06%, dar Nasdaq a castigat 0,42%.

Dow Jones a scazut cu 10.15 puncte la 18.214,42 puncte, iar Nasdaq, ajutat de sectorul tehnologic, a urcat cu 20.75 puncte la 4.987,89 puncte, foarte aproape de pragul psihologic de 5.000 de puncte si de un maxim istoric neatins de cincisprezece ani.

Si indicile S & P 500, pe care se bazeaza multi investitori, a scazut cu 0,15%, sau 3,12 puncte la 2.110,74 de puncte.

"Exista o multime de vesti bune insa si suntem la finalul uneia dintre cele mai bune luni de pe Wall Street de mai multi ani", a declarat Mace Blicksilver de la Marblehead Asset Management, citeaza AFP.

"De la inceputul lunii, Dow a castigat aproximativ 6%, cea mai buna performanta lunara din ultimii trei ani si jumatate... Cu toate acestea, multe probleme raman pe masa, inclusiv slabiciunea pietei petrolului si puterea dolarului", a adaugat Mace Blicksilver, care spune ca se teme de o reactie mai slaba a pietei in sedintele de vineri sau luni.