





Wall Street creste usor in asteptarea deciziei FED
Dow Jones a crescut cu 156.41 puncte la 17.524,91 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a urcat cu 43.13 puncte la 4.995,36 puncte.
Si S & P 500, cel mai urmarit de catre investitori, s-a apreciat cu 21.47 puncte, sau 1,06%, inchizand sesiunea la 2.043,41 de puncte.
"Saptamana trecuta a fost una foarte grea, Dow Jones a pierdut mai mult de 3%, si, o usoara revenire a Wall Street, impulsionata si de evolutia pietelor europene, era asteptata", a declarat Art Hogan de la Wunderlich Securities, citat de AFP.
Cresterea bursei de la New York a fost determinta si de o revenire pe crestere a preturilor la petrol care scazusera la cel mai jos nivel din ultimii sapte ani.
Banca centrala americana (Fed) a inceput marti o reuniune de politica monetara istorica ce ar urma sa conduca, miercuri, potrivit asteptarilor analistilor, la o majorare a dobanzilor de interventie, o premiera in aproape zece ani, scrie AFP.
"Comitetul de politica monetara (FOMC) si-a inceput reuniunea la ora locala 13,00 (18,00 GMT), asa cum era prevazut", a declarat un purtator de cuvant al Federal Reserve.
FOMC va da verdictul miercuri, la ora locala 14,00 (19,00 GMT), chiar inainte de conferinta de presa a sefei Fed, Janet Yellen.
Majoritatea economistilor se asteapta ca Fed sa majoreze cu un sfert de punct (0,25%) intervalul de evolutie a dobanzilor de interventie mentinut intre 0 si 0,25% de la sfarsitul anului 2008, pentru a sustine relansarea economica, dupa criza financiara.
Janet Yellen, care a vorbit recent despre o crestere "moderata" a economiei americane, insotita de "riscuri echilibrate", a avertizat ca "multi" dintre membrii Fed apreciaza ca a venit momentul pentru majorarea acestor dobanzi.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi