Wall Street a inchis sesiunea de tranzactionare de miercuri fara directie, investitorii cantarind aspectele pozitive dar si ingrijorarile ridicate in discursul sau de presedintele Rezervei Federale Janet Yellen: Dow Jones a pierdut 0,62% iar Nasdaq a castigat 0,35%, informeaza AFP.

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedeta Dow Jones Industrial Average, dupa ce a oscilat o buna parte a zilei in jurul unei pozitii de echilibru, a cedat in cele din urma 99,64 puncte, ajungand la 15.914,74 puncte, in timp ce Nasdaq, dominat de tehnologie, a progresat cu 14,83 puncte, ajungand la 4.283,59 puncte.

Indicele extins S&P 500, urmarit indeaproape de investitori, a cedat doar 0,02% (0,35 puncte), ajungand la 1.851,86 puncte.

"Cred ca multi au considerat ca discursul d-nei Yellen nu a fost prea curtenitor", in masura in care ea a reiterat intentia de a majora dobanda de interventie, a declarat Kenny Landgraf, de la Republic Wealth Advisors.

Or investitorii se tem ca, avand in vedere dificultatile economice actuale, o noua majorare a dobanzii de interventie, dupa o prima majorare in decembrie, sufoca a crestere deja atenuata.