





Actiunile Erste Bank au inceput prima sedinta de tranzactionare la BVB in crestere cu peste 2%
"Romania este o piata cheie pentru Erste Bank, iar noi ne-am luat un angajament fata de Romania si fata de dezvoltarea sa. Astazi speram sa intarim acest angajament prin contributia adusa dezvoltarii pietei de capital locale. Fara indoiala, acesta este un moment istoric pentru Erste Bank, pentru Bursa de Valori Bucuresti si pentru investitorii locali", a declarat Andreas Treichl, directorul executiv al Erste Bank.
Potrivit lui Stere Farmache, presedinte si CEO al BVB, "listarea actiunilor Erste Bank reprezinta o premiera atat pentru BVB cat si pentru piata de capital din Romania, fiind prima listare internationala prin care se deschide un nou capitol in evolutia Bursei: cel al tranzactionarii simultane pe pietele mai multor tari a actiunilor aceluiasi emitent".
Directorul executiv al Erste Bank este de parere ca acest moment reprezinta o buna oportunitate pentru a cumpara titluri Erste. "Acum cateva luni actiunile noastre erau la 60 de euro, acum sunt undeva pe la 30 - 40 de euro, dar vor fi din nou la 60. Dar nu acesta este nivelul pe care il tintim, vrem ca actiunile noastre sa ajunga la 120 de euro", a precizat Treichl.
Referindu-se la listarea BCR, Andreas Treichl a declarat ca "avem o obligatie contractuala de a lista BCR la trei ani de la preluare, adica cel mai tarziu octombrie 2009. Va fi o listare, dar nu pot sa spun acum care vor fi conditiile".
Actiunile bancii austriece se vor tranzactiona la categoria actiuni internationale de la BVB, sub simbolul EBS. Pe piata de capital din Bucuresti vor fi listate toate cele 316,28 milioane de actiuni emise de Erste Bank, al carei capital social este 632,58 milioane de euro. Titlurile Erste mai sunt tranzactionate si la bursele din Viena si Praga.
Erste Bank a raportat pentru primele noua luni din 2007 un profit net de 837,9 milioane de euro, cu 27,9% mai mare fata de perioada similara din 2006, iar valoarea totala a activelor detinute de grup a crescut cu 10,4% fata de finele anului 2006, la 200,6 miliarde de euro.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?