Wall Street a închis în verde marți, după o primă parte timidă a sesiunii, ducând indicii Nasdaq și S&P 500 la noi recorduri pe o piață care este plină de speranță cu privire la vaccinurile împotriva Covid-19, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a crescut cu 0,50%, până la 12.582,77 puncte, iar indicele mai larg S&P 500 a câștigat 0,28%, până la 3.702,25 puncte.

Dow Jones a crescut de asemenea cu 0,35% până la 30.173,88 puncte.

În declin la deschidere, indicii din New York au crescut la începutul după-amiezii, părând a saluta începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Regatul Unit, precum și un raport al Agenției Americane pentru Medicamente (FDA), care confirmă eficacitatea foarte ridicată a vaccinului dezvoltat de alianța germano-americană între Pfizer (+ 3,18%) și BioNTech (+ 1,92%).

FDA ar putea da undă verde pentru autorizarea medicamentului, care ar putea începe distribuirea în 24 de ore.

Cu toate acestea, Statele Unite ar putea fi confruntate cu o problemă logistică și industrială, fiindcă până în prezent nu au asigurat suficiente doze pentru cei 330 de milioane de locuitori.

Pe plan economic, investitorii așteaptă în continuare progrese în interminabilele negocieri parlamentare cu privire la noi măsuri de stimulare.

Potrivit lui JJ Kinahan de la TD Ameritrade, acest ajutor este „sperat, dar nu așteptat”.

„Este foarte greu de realizat cu un Congres la sfârșitul mandatului său”, în timp ce cele două camere vor fi reînnoite la sfârșitul lunii ianuarie, estimează expertul.

Printre valorile zilei, Tesla a crescut (+ 1,27%) după ce și-a anunțat intenția de a vinde titluri de până până la 5 miliarde de dolari pentru a doua oară în trei luni.

Elon Musk, șeful producătorului de vehicule de ultimă generație, a confirmat, de asemenea, că a părăsit California pentru a se stabili în Texas.

Apple (+ 0,51%) a crescut puțin după anunțul lansării căștilor fără fir AirPods Max, care vor fi vândute cu 549 USD începând cu 15 decembrie.

Gigantul californian a dezvăluit și data lansării aplicației sale de antrenament la domiciliu, Apple Fitness +, care va fi disponibilă pe 14 decembrie. Concurent Apple în acest sector, Peloton a câștigat 1,39%.