Bursa din New York a încheiat aproape de echilibru miercuri pe o piață care se întreba despre viitorul planului de stimulare, votat la începutul acestei săptămâni de Congresul SUA, dar respins de către Donald Trump, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a câștigat 0,38% urcând până la 30.129,83 puncte, iar S&P 500 a urcat cu 0,07%, până la 3.690,01 puncte.

Nasdaq, cu o puternică tentă tehnologică, a cedat, pe de altă parte, 0,29%, până la 12.771,11 puncte.

Donald Trump a respins marți seară măsurile de aproximativ 900 de miliarde de dolari adoptate cu o zi înainte de parlamentarii democrați și republicani după luni de blocaj, numindu-le o „rușine” și solicitând creșterea numărului de cecuri trimise familiilor, de la 600 USD la 2.000 de dolari de adult.

Abia negociat, planul de susținere a economiei americane, inclusiv ajutorul pentru familiile aflate în dificultate, a fost amenințat miercuri de un blocaj de către președintele Donald Trump, care cere mai mulți bani și exercită presiuni asupra aliaților săi republicani, potrivit AFP.

Președintele republican a uimit marți seară respingând planul de sprijin de aproximativ 900 de miliarde de dolari adoptat de Congres cu o zi înainte, după luni de discuții dificile, ridicând mingea la fileu democraților care cer mărirea plafoanelor. Calificând-o „rușine”, el a cerut creșterea numărului de cecuri trimise familiilor de la 600 la 2.000 de dolari pe adult.

Prin urmare, presiunea este acum asupra parlamentarilor republicani care până atunci voiau să limiteze valoarea ajutorului, subliniind necesitatea controlului deficitului bugetar. Timpul se scurge, mai ales că planul de redresare economică face parte dintr-un agregat de texte legislative, inclusiv proiectul de lege financiar 2021.