Bursa din New York a încheiat vineri o săptămână volatilă în roșu, în timpul căreia Dow Jones a experimentat trei sesiuni consecutive de declin pentru prima dată în mai mult de două luni, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a pierdut 0,57%, până la 30,814,26 puncte. Nasdaq a scăzut cu 0,87%, până la 12.998,50 puncte, iar indicele mai larg S&P 500 a scăzut cu 0,72%, până la 3.768,25 puncte.

Piața a rămas pe teritoriu negativ „în ultima sesiune a unei săptămâni slabe care se îndreaptă spre un weekend lung de trei zile”, au spus analiștii Schwab.

Luni, Wall Street va fi închis pentru a respecta sărbătoarea „Ziua Martin Luther King”. Va continua o săptămână tensionată la Washington, cu inaugurarea președintelui Joe Biden miercuri, pe fondul temerilor de proteste violente după invazia Capitoliului din 6 ianuarie.

De-a lungul săptămânii, Dow Jones, care pentru prima dată în două luni și jumătate a înregistrat trei sesiuni consecutive de pierderi, a scăzut cu 0,91%, în timp ce Nasdaq și S&P au scăzut cu 1,50%.