Dow Jones a închis miercuri la un nivel record pe Wall Street trecând pentru prima dată pragul de 32.000 de puncte, pe o piață care a salutat votul Camerei Reprezentanților asupra unui plan masiv de relansare pentru economia SUA și mai puțin preocupat de riscurile inflației, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a câștigat 1,46% urcând până la 32.297,02 puncte. Este pentru prima dată când indicele stocurilor emblematice ale Bursei de Valori din New York a trecut pragul de 32.000 de puncte la închidere.

S&P 500 a câștigat 0,60%, ajungând la 3.898,81 puncte, în timp ce Nasdaq-ul, puternic dominat de sectorul tehnologic, a scăzut puțin (-0,04%) până la 13.068,81 puncte.

Aflat deja sus la începutul sesiunii, Dow Jones și-a sporit câștigurile după votul final al Camerei Reprezentanților pentru planul de stimulare de 1,9 trilioane de dolari dorit de Joe Biden.

Președintele american trebuie să promulge acum acest text, care include în special cecuri pentru familii, credite fiscale, ajutoare pentru întreprinderile mici și un ajutor pentru școli.

Actorii de pe piață anticipează că aceste măsuri vor facilita o revenire rapidă pe creștere de care vor beneficia sectoarele cele mai dependente de economie (companiile aeriene, operatorii de turism, restaurantele, companiile petroliere etc.), care sunt bine reprezentate în cadrul Dow Jones.