Acțiunile dezvoltatorului de jocuri pentru dispozitive mobile Firebyte Games vor intra, marți, la tranzacționare pe piata AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB.

Firebyte GamesFoto: Firebyte Games

„În februarie, Firebyte Games a derulat un plasament privat prin care a atras 4,9 milioane lei de la investitorii pe piața de capital, bani care vor fi utilizați în proporție aproximativ egală, pentru extinderea activității de dezvoltare pentru linia de business “revenue-share” și pentru dezvoltarea de jocuri de tip Casual pentru dispozitive mobile, care să fie publicate ulterior în regim propriu”, se arată într-un comunicat al operatorului pieței de capital.

Plasamentul a fost încheiat anticipat încă din prima zi, în condițiile în care a fost înregistrat un grad suprasubscriere de aproape 366%. Societatea a vandut investitorilor 8,8 milioane de acțiuni la un pret de 0,56 lei/actiune. Astfel, Firebyte Games a obtinut o capitalizare anticipata de 19,7 milioane lei (4 milioane euro).

Firebyte Games are un capital social de 3,5 milioane lei, divizat în 35,2 milioane de acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/ actiune.

La începutul lunii martie, Firebyte Games avea 155 de acționari. Cei mai mari actionari ai societatii sunt SSIF BRK Financial Group (47,89%), SAI Broker (15,02%) și Adrian Andrici (12,08%).