​Preţurile petrolului au crescut miercuri, iar ţiţeiul Brent a urcat peste 76 de dolari pe baril, la cel mai ridicat nivel atins de la sfârşitul anului 2018, în urma datelor care au arătat declinul stocurilor în Statele Unite, ca efect al revenirii călătoriilor, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Pretul petrolului continua crestereaFoto: Freepik

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 7,6 milioane de barili săptămâna trecută, la 459,1 milioane de barili, a anunţat Administraţia SUA pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIE), o reducere mult mai abruptă decât cele 3,9 milioane de barili la care se aşteptau analiştii într-un sondaj Reuters.

Stocurile de la Cushing, Oklahoma, punctul de livrare pentru contractele futures pentru ţiţei din SUA, au scăzut cu 1,8 milioane de barili, la cel mai scăzut nivel atins din martie 2020.

Cererea de benzină a urcat, la rândul ei, săptămâna trecută.

"Oamenii se întorc din nou în maşinile lor şi asta apare în cifre. Acest lucru va păstra presiunea de creştere a preţurilor", a spus Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group din Chicago.

Preţul petrolului Brent a crescut miercuri cu 87 de cenţi, sau cu 1,2%, la 75,68 de dolari, iar după publicarea datelor EIA a atins 76,02 de dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2018.

Petrolul West Texas Intermediate, de referinţă în SUA, a adăugat 83 de cenţi, sau 1,1%, la 73,68 dolari şi a atins 74,25 de dolari, de asemenea cel mai ridicat nivele din octombrie 2018.

O depreciere a dolarului SUA a stimulat, de asemenea, cotaţia petrolului, făcând ca acesta să fie mai puţin costisitor pentru cumpărătorii care deţin alte valute.