Bursa din New York a încheiat săptămâna cu noi recorduri, susținută de cifrele bune privind ocuparea forței de muncă publicate anterior, care au confirmat puterea redresării economiei SUA, scrie AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Toți cei trei indici au tranzacționat la valori maxime istorice la închidere.

Dow Jones a câștigat 0,44% ajungând până la 34.786,35 puncte, Nasdaq 0,81% până la 14.639,32 puncte, iar indicele extins S&P 500 a semnat al șaptelea record consecutiv câștigând 0,75% și închend la 4.352,34 puncte.

Cu o oră înainte de deschiderea sesiunii, ziua fusese orientată favorabil de publicarea raportului lunar privind ocuparea forței de muncă în SUA.

Economia SUA a creat mai multe locuri de muncă decât se aștepta în iunie, până la 850.000 de locuri de muncă, față de 680.000, așteptate de analiști.

"Tonul general al raportului corespunde unei redeschideri rapide", pe măsură ce amenințarea pandemiei se retrage, "dar nu fără dificultăți", a declarat Chris Low, economist-șef la firma de investiții FHN Financial.

Creșterea ușoară a ratei șomajului (+0,1 puncte până la 5,9%), faptul că milioane de foști muncitori lipsesc încă din piața muncii, au diminuat entuziasmul pieței, după cum demonstrează progresul măsurat al indicilor.