Bursa de Valori din New York a încheiat miercuri în scădere, investitorii fiind prudențidupă ce s-a raportat primul infectat în SUA cu noua variantă de Covid Omicron, continuând în același timp să digere fermitatea reînnoită a Băncii Centrale Americane (Fed), scrie AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a coborât cu 1,34% la 34.022,04 puncte
  • Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a cedat 1,83%, până la 15.254,05 puncte, iar
  • S&P 500 a scăzut cu 1,18%, la 4.513,04 puncte.

După ce a deschis în creștere, dar a început să scadă imediat după ce a fost raportat un prim caz al variantei Omicron în Statele Unite ale Americiila o persoană care se întorcea din Africa de Sud.

„Scenariul este cunoscut”, a reacționat Edward Moya, analist la Oanda, într-o notă, „Wall Street va rămâne orientată de știrile despre coronavirus până se va ști cum stăm cu acest nou val”.

De asemenea, Tom Cahill de la Ventura Wealth Management se așteaptă ca piața să rămână volatilă în următoarele două săptămâni înainte de a fi publicate date fiabile.

Acest termen ar trebui să corespundă mai mult sau mai puțin cu următoarea ședință a comitetului de politică monetară al Băncii Centrale Americane (Fed), din 14 și 15 decembrie, care ar trebui să ofere și mai multă vizibilitate investitorilor.

Înăsprirea bruscă a discursului președintelui Fed, Jerome Powell, de marți, a continuat să afecteze indicii și miercuri, a spus Cahill. Peste 40% dintre investitori nu mai exclud o majorare a ratei în prima jumătate a anului viitor.

Jerome Powell a evocat acest nou curs excluzând, de facto, posibilele efecte ale variantei Omicron asupra economiei, în așteptarea unor informații suplimentare.

În ciuda perspectivei unei creșteri mai rapide a dobânzilor decât se aștepta în urmă cu câteva zile, ratele obligațiunilor rămân scăzute, un semn al nervozității investitorilor.

Rata obligațiunilor de stat pe 10 ani a scăzut chiar miercuri, la 1,42% față de 1,43% cu o zi înainte.