Bursa din New York și-a revenit în mod clar marți, având o creștere susținută, liniștită de periculozitatea variantei Omicron și condusă de acțiunile pe tehnologie de la Nasdaq, scrie AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a câștigat 1,40% urcând la 35.719,43 puncte.
  • Nasdaq a crescut cu 3,03% la 15.686,92 puncte, înregistrând cea mai bună sesiune din martie.
  • S&P 500 s-a apreciat cu 2,07% și a închis la 4.686,75 puncte.

Bursa, în special cea a acțiunilor pe tehnologie (Nasdaq), care a avut de suferit de la apariția variantei Omicron în urmă cu o săptămână, a reînviat optimismul pe baza unor informații preliminare „care sugerează că varianta Omicron poate să nu fie la fel de periculosă ca cele anterioare, ”au rezumat analiștii de la Schwab.

Este „aproape sigur” că varianta Omicron nu este mai gravă decât Delta, a declarat marți pentru AFP Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza de sănătate.

Pentru Karl Haeling, analist pentru LBBW, „subiectul zilei s-a concentrat pe reducerea îngrijorării cu privire la varianta Omicron”.

„Nu au fost prea multe noutăți marți”, a spus el, dar sentimentul investitorilor a fost alimentat „de comentariile din Africa de Sud în weekend și de Dr. Fauci care susține că nu există niciun semn de simptome severe”.