Bursa de la New York a închis marți în creștere, în condițiile în care declinul abrupt de săptămâna trecută a creat un respiro, dar pesimismul a rămas dominant, scrie AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • indicele Dow Jones a crescut cu 2,15%, la 30.530,25 puncte,
  • indicele Nasdaq, puternic ancorat în sectorul tehnologic, a avansat cu 2,51%, la 11.069,30 puncte,
  • indicele S&P 500 a câștigat 2,45%, și a urcat la la 3.764,79 puncte.

"Oricare ar fi indicatorul la care te uiți, piața a căzut prea mult și era timpul pentru o revenire", a declarat Quincy Krosby de la LPL Financial.

Pentru analist, mișcarea a fost accentuată de comercianții care au pariat pe o scădere a indicilor și au fost nevoiți să răscumpere pentru a se acoperi.

Indicele VIX, care măsoară volatilitatea pieței, a scăzut ușor, indicând o ușoară creștere a apetitului pentru risc.

Această impresie s-a regăsit și pe piața obligațiunilor, care a fost abandonată în favoarea unor active mai puțin sigure, în primul rând acțiuni.

Randamentul obligațiunilor guvernamentale pe 10 ani, care se mișcă în sens invers față de preț, a crescut la 3,28%, față de 3,22% vineri (luni a fost sărbătoare în SUA).

Indicii au fost impulsionați de cele mai importante evaluări ale bursei, de la Apple (+3,28%) la Alphabet (+4,11%), trecând prin Tesla (+9,35%), Amazon (+2,32%) sau Microsoft (+2,46%).

Doar Meta a ieșit în evidență (-4,09%, la 157,05 dolari), deoarece grupul a ajuns la o înțelegere amiabilă cu Departamentul de Justiție al SUA. Facebook a fost acuzat că a oferit agenților de publicitate posibilitatea de a alege cine să le vadă reclamele, în special pe baza unor criterii etnice, sociale și religioase.