Vivre Deco inițiază procedurile de concordat preventiv ca măsură pentru protejarea și redresarea business-ului, se arată într-un comunicat al companiei, care are 2 emisiuni de obligațiuni listate pe bursa românească.

Mobila intr-o incapereFoto: DreamsTime

Concordatul preventiv este o înțelegere între debitor și creditori prin care se încearcă găsirea unei soluții de ieșire din impas. În principiu, este un plan de redresare care trebuie votat de cei care dețin 75% din creanțe.

Comunicatul spune că post-pandemie piața de home&deco a înregistrat o scădere medie de peste 20%.

“În 2020 Vivre Deco înregistra o creștere conjuncturală record de 52% a cifrei de afaceri, care a stat la baza unor planuri pentru expansiunea business-ului, însă în 2021, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, de 18% în 2021 și de 45% în primul semestru din 2022”, menționează sursa citată.

În primul semestru din acest an, compania a avut o pierdere de 18,6 milioane lei, iar în aceeași perioadă din 2021 a fost de 17 milioane lei.

Vivre Deco (companie care se ocupă de vânzarea de mobilă de decorațiuni) este deținută în proporție de 51,81% de Neogen SA, alături de Advisory Delta SRL (43,37%) și Nagy Vajda Andras Peter (4,82%). Acționarul majoritar, Neogen SA, a contribuit cu peste 2.5 milioane euro în 2022 pentru susținerea business-ului și va continua să contribuie cu încă 1 milion de euro pe parcursul acestei proceduri.

Sursă foto: DreamStime.com