Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Actiunile Erste Bank si Transgaz vor fi introduse in componenta indicelui ROTX

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 17 martie 2008, 14:27 Economie | Burse

Actiunile Erste Bank si Transgaz vor fi introduse, incepand cu data de 21 martie, in componenta indicelui ROTX tranzactionat la Bursa din Viena, potrivit unei hotarari a Comitetul Indicilor Bursei din Viena. Cele doua titluri vor inlocui actiunile companiei Turism Felix Baile Felix si ale Bancii Comerciale Carpatica.

Indicele ROTX (Romanian Traded Index) a fost lansat pe 15 martie 2005 la Bursa de la Viena si este calculat pe baza preturilor actiunilor unora din cele mai reprezentative societati listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

In prezent, in componenta indicelui intra titlurile BRD - Groupe Societe General, Banca Transilvania, Petrom, Transelectrica, Impact, Rompetrol Rafinare, Biofarm, Antibiotice, Banca Comerciala Carpatica, Compa, Flamingo, Condmag, Turbomecanica, Turism Felix si Alumil.

Potrivit site-ului BVB, ROTX este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free floatului (free float reprezinta o estimare a proportiei actiunilor care nu sunt detinute de actionari semnificativi) si reflecta in timp real miscarea actiunilor "blue chip" (actiuni comune ale unor companii mari, bine cunoscute de-a lungul timpului pentru cresterea profitului si plata dividendelor, precum si pentru calitatea managementului, a produselor si serviciilor) tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Calculat in lei, euro si dolari, si diseminat in timp real de Bursa din Viena (Wiener Borse) , ROTX este proiectat ca un indice tranzactionabil si poate fi folosit ca activ suport pentru produse derivate si structurate. 
Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

139 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică