Agricover Holding derulează, de joi, oferta publică inițială (IPO) în vederea listării la Bursa de Valori București. Aceasta se va derula până pe 16 mai.

Bursa de valori Bucuresti - BVBFoto: Hotnews / Florin Barbuta

Oferta include un număr maxim de 277.777.778 acțiuni noi, ca parte a unei majorări a capitalului social, precum și până la 555.555.555 acțiuni ordinare existente, deținute de actualii acționari semnificativi ai companiei, respectiv Jabbar Kanani și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

IPO-ul se adresează investitorilor instituționali și de retail din România. De asemenea este și o ofertă destinată investitorilor eligibili din afara României.

Dacă oferta se va încheia cu succes, se dorește admiterea pe piața reglemementată a BVB.

Grupul Agricover a fost înființat în anul 2000 de către Jabbar Kanani. În 2017, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a devenit un investitor instituțional, care deține în prezent 12,727% din capitalul social al companiei.

De asemenea, în 2019, Adama Agriculture BV a devenit investitor strategic semnificativ în Agricover Distribution SA, deținând 10% din capitalul social al filialei.

Grupul este format astăzi din companii care deservesc sectorul de agribusiness din România.