Romcarbon, o companie românească care acționează în domeniul procesării maselor plastice, ce este listată la Bursa de Valori București, a anunțat că subscrie la Hidroelectrica.

BVB - Bursa de Valori Bucuresti - logoFoto: Hotnews

„Romcarbon va subscrie acțiunile prin SSIF Swiss Capital, și, în urma închiderii IPO-ului Hidroelectrica, va raporta pieței numărul exact de acțiuni subscrise”, se arată în anunț.

Este vorba despre 2 milioane euro.

Compania este deținută în proporție de 32,8% de Living Plastic Industry (Buzău), persoane fizice (30,5%), Joyful River Limited (Nicosia – Cipru) – 20,5% și alții.

Hidroelectrica se va lista sub simbolul H2O pe 12 iulie, după ce se va încheia oferta, ce pare a fi un succes, mai ales dacă ne uităm la tranșa dedicată investitorilor de retail, ce a fost subscrisă de 3,6 ori.

Este cel mai mare IPO din istoria pieței de capital românești.

Oferta cuprinde o ofertă de vânzare a unui număr de până la 78.007.110 acțiuni de către Fondul Proprietatea, adică 17,34%.

Nivelul anticipat al Ofertei, incluzând orice Opțiune de Supra-Alocare este de până la 89.708.177 acțiuni oferite ce urmează să fie vândute de Fondul Proprietatea, reprezentând până la întreaga sa participație de 19,94% din capitalul social emis al Hidroelectrica.

Oferta este împărțită în două tranșe:

1. 11.701.067 acțiuni (reprezentând 15% din numărul de Acțiuni Oferite) ofertă adresată prin intermediul unei oferte publice în România Investitorilor de Retail - adică dedicată persoanelor fizice

2. 66.306.043 Acțiuni Oferite (reprezentând 85% din numărul de Acțiuni Oferite), ofertă adresată Investitorilor Instituționali