Bitcoin a urcat marţi la peste 45.000 de dolari pe unitate, pentru prima dată din aprilie 2022, pe măsură ce încrederea investitorilor într-o potenţială aprobare a unui fond tranzacţionat la bursă a continuat să crească, transmite CNBC.

BitcoinFoto: Guy Brown / Alamy / Profimedia Images

Conform Coin Metrics, cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins marţi dimineaţa un maxim intraday de 45.913,30 dolari pe unitate. Acesta a fost cel mai înalt nivel atins din 5 aprilie 2022 şi a marcat prima dată când criptomoneda a fost tranzacţionată peste pragul de 45.000 dolari pe unitate de atunci.

Ulterior bitcoins a limitat avansul la 3%, tranzacţionându-se la 45.194,73 dolari pe unitate.

Mişcarea vine pe fondul entuziasmului crescând în rândul traderilor că SUA ar putea aproba primul ETF bitcoin.

Acest lucru le-ar permite investitorilor să cumpere un produs care urmăreşte preţul bitcoin fără a fi nevoiţi să deţină criptomoneda direct, atrăgând probabil investitorii instituţionali mai mari.

Vineri, BlackRock şi alţi potenţiali emitenţi au actualizat formularele de înregistrare pentru ETF-urile Bitcoin propuse, inclusiv numele participanţilor autorizaţi.

Investitorii interpretează acest detaliu suplimentar ca o dovadă că o decizie a Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare din SUA va veni în curând.

Mulţi experţi din industrie se aşteaptă ca fondurile să fie aprobate în ianuarie.

Alte criptomonede au crescut la rândul lor. Ether s-a tranzacţionat la aproximativ 2.387 dolari pe unitate, în creştere cu aproximativ 4%, în timp ce Solana a crescut cu 7%, la aproximativ 113 dolari.