Societatea de servicii de investitii financiare KD Capital Management a redus incepand de miercuri comisioanele la serviciile de brokeraj cu valori cuprinse intre 13 si 17%, se arata intr-un comunicat al companiei. Decizia vine ca urmare a anuntului Bursei de Valori Bucuresti de a reduce comisioanele de tranzactionare cu 10%.

Astfel, pentru o investitie de minim 10.000 de lei, comisionul va scadea de la 1,50% la 1,30% pe tranzactie.

De asemenea, KD Capital Management a redus si comisionul in functie de rulajul mediu pe ultimele trei luni. Pentru o valoare initiala de cel putin 10.000 de lei, cu un rulaj minim de 10.000 de lei in ultimele trei luni, clientul beneficiaza de un comision de 1,10% pe tranzactie.

Pentru produsul Administrarea de Conturi Individuale (Private Wealth Management), societatea a decis reducerea comisioanelor de tranzactionare cu peste 14%. Private Wealth Management (PWM) consta in administrarea conturilor individuale de investitii si se adreseaza in special clientilor cu economii medii si ridicate. Principalele instrumente investitionale pentru acest produs il reprezinta valorile mobiliare listate la Bursa de Valori Bucuresti.

“Prin politica de comisioane practicata, KD vine in intampinarea asteptarilor investitorilor si incurajeaza clientii care inregistreaza rulaje importante. Credem ca decizia BVB va determina o crestere a numarului de investitori la bursa si sporirea increderii acestora pentru produsele oferite pe aceasta piata” a declarat Silviu Enache, presedinte KD Capital Management.

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au hotarat luni reducerea cu 10% a comisioanelor pentru ofertele publice de tranzactionare. In cazul in care lichiditatea medie zilnica a Bursei va ajunge la 16 milioane de euro, Bursa va reduce cu inca 5% comisioanele de tranzactionare.

Reducerea comisioanelor se va aplica pentru ofertele publice initiale si secundare de vanzare si cumparare, precum si pentru tranzactionarea obligatiunilor, actiunilor si drepturilor de preferinta, indiferent de sectiunea de piata.