Bursa Romana de Marfuri (BRM) a intermediat marti tranzactii cu produse petroliere in valoare de 17,5 milioane de euro, dupa ce Posta Romana si-a cumparat necesarul de carburanti pe o perioada de patru ani de pe piata la disponibil.

Astfel, Posta Romana a cumparat 12.000 tone de carburanti (benzina si motorina) pe baza de card, cu livrare in mai multe puncte din intreaga tara, de la Rompetrol Downstream. Compania isi acopera in acest mod necesarul de carburanti pentru o perioada de patru ani, cantitatea minima anuala solicitata fiind de 3000 de tone.

Prin tranzactia derulata marti pe platforma Bursei Romane de Marfuri, volumul de tranzactionare, de la inceputul anului si pana in prezent, in Ringul produselor petroliere al Pietei la disponibil creste la aproximativ 55 milioane de euro. Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, valoarea de tranzactionare este cu aproximativ 70% mai mare.

Bursa Romana de Marfuri a fost infiintata in noiembrie 1992, iar prima sedinta de tranzactionare a avut loc in data de 10 decembrie 1992. Reteaua teritoriala a BRM numara 33 de terminale. In prezent, BRM are noua ringuri pe piata la disponibil: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili.