O noua zi de instabilitate s-a inregistrat in Statele Unite. Potrivit BBC, pretul actiunilor a inceput sa scada masiv pe Wall Street, pe masura ce s-au intensificat indoielile privind ratificarea in aceasta saptamana a planului autoritatilor federale de salvare a institutiilor financiare americane.

La New York, indicii bursieri Dow Jones si Nasdaq au pierdut 3,27 respectiv 4,17%. Intre timp, in Congresul de la Washington democratii si republicanii negociaza o trecere rapida a legii care da dreptul administratiei Bush sa cheltuiasca 700 de miliarde pentru a salva Wall Street-ul.

Marti, George Bush va sustine discursul sau de adio in fata Adunarii Generale a ONU si va da asigurari ca va face tot posibilul pentru a evita propagarea crizei. Potrivit analistilor, panica ar putea continua daca vor aparea noi anunturi privind cumpararea de banci de afaceri americane de catre institutii financiare straine sau din SUA.

Ingrijorarile privind masurile guvernamentale s-au reflectat si pe piata valutara, unde dolarul a inregistrat cea mai mare scadere din 2001 pana acum, in raport cu alte monede. Cea mai radicala schimbare s-a petrecut in ceea ce priveste pretul petrolului, care a crescut cu peste 16 dolari pe baril.