Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat transferul actiunilor companiei de morarit si panificatie Boromir Prod Buzau de pe Rasdaq pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, potrivit NewsIn. Actionarii Boromir aprobasera in luna decembrie a anului trecut promovarea actiunilor proprii la categoria I sau a II-a a BVB.

Actiunile Boromir Prod se tranzactioneaza in prezent la categoria de baza a pietei Rasdaq.

Compania a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 3,12 milioane de lei, de peste doua ori mai mare decat cel din aceeasi perioada din 2007. Totodata, afacerile sale au avansat cu 58%, la 80,2 milioane de lei, comparativ cu intervalul echivalent din 2007, cand acestea au fost de 50,66 milioane de lei.

Boromir Prod Buzau are un capital social de 12,36 milioane de lei, divizat in 123,59 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportari, actionarul majoritar al companiei este firma Boromir Ind SRL, care detine 61,32% din capitalul social.

Ultima cotatie a titlurilor Boromir Prod Buzau este de 0,29 lei, stabilita in sedinta din 24 noiembrie a Bursei, ceea ce conduce la o capitalizare de 35,84 milioane de lei (9,43 milioane euro).