Dupa raliul inregistrat in sesiunea anterioara, indicii europeni s-au corectat azi pe fondul datelor macroeconomice nefavorabile venite din SUA, unde rata somajului a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimii 25 de ani. Indicele londonez FTSE 100 a fost cel mai afectat, pierzand 2,31% pana la valoarea de 4.029 puncte. Companiile petroliere si miniere au contribuit la acesta scadere dupa ce BP si BHP Billiton s-au depreciat cu 3,17%, respectiv 4,76%.

HSBC a inchis cu o pierdere de 5,34%, in timp ce Royal Bank of Scotland a crescut cu 8,51% in urma anuntului ca va concedia inca 2.700 de angajati. Indicele german DAX a inchis practic in stationare la valoarea de 4.384 puncte, in special ca urmare a cresterilor inregistrate de producatorii de automobile, Daimler si BMW. K+S, cel mai mare producator european de ingrasaminte chimice, a crescut cu 2,6% dupa ce analistii UniCredit au ridicat cu 4% tinta de pret pentru actiunile companiei.

DAX-ul a inchis insa o noua saptamana in crestere, aceasta fiind cea mai lunga serie din octombrie 2007. Ieri, indicele german inregistrase cea mai puternica ascensiune dintre sesiunile din acest an