Indicii europeni si-au continuat scaderea si in sesiunea de marti, pe fondul unor date macroeconomice negative. GDP-ul Zonei Euro a fost revizuit in scadere si astfel economia europeana s-a contractat in primul trimestru al anului cu 1,6%, cel mai mare procent din ultimii 13 ani.

George Provopoulos, membru in board-ul Bancii Centrale Europene, a sugerat ca dobanda de referinta la euro ar putea fi scazuta sub 1% si, de asemenea, banca va cumpara bonduri pentru a injecta lichiditate in sistem.

In Marea Britanie, productia industriala a scazut cu 6,5% in ultimele trei luni, aceasta fiind cea mai abrupta contractie din ultimii 40 de ani. Companiile financiare au fost afectate de zvonul confrom caruia Fondul Monetar International va ridica estimarea privind expunerile bancilor in active toxice la 4.000 de miliarde de dolari.

Barclays si Lloyds au scazut cu peste 8%, in timp ce indicele londonez FTSE a pierdut 1,6%. Indicele german DAX a inchis in scadere cu 0,63%, dupa ce producatorii de automobile au raportat scaderi ale vanzarilor in luna martie.