Actiunile asiguratorului Asirom vor fi retrase vineri de la tranzactionarea pe piata Rasdaq, dupa primirea avizului CNVM, in conditiile in care grupul Vienna Insurance Group (VIG) detine 85,9% din capitalul companiei, potrivit NewsIn. Astfel, VIG va rascumpara de la actionarii minoritari restul de 14,1% din actiuni, urmand sa plateasca un pret de 0,3409 lei/unitate.

Potrivit deciziei Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), in cazul in care hotararea de delistare, luata de actionarul majoritar, va fi anulata de instantele de judecata, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, Asirom va demara in termen de 30 de zile demersurile pentru admiterea la tranzactionare pe piata de capital.

Delistarea Asirom a fost aprobata in AGA din martie 2006, insa a fost ulterior contestata in instanta de catre QVT Fund LP, care detinea la aceea data 12,23% din capitalul companiei. La momentul respectiv, si fondul de investitii Broadhurst Investments a fost impotriva delistarii, avand atunci o participatie de aproape 15% in cadrul Asirom.

Asirom a inregistrat anul trecut pierderi de 67,65 milioane de lei, dupa ce in 2007 raporta pierderi de 31,78 milioane lei. Asirom are un capital social de 157,85 milioane de lei, divizat in 1,58 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Actiunile Asirom sunt listate pe piata Rasdaq, iar ultima tranzactie a fost realizata in sedinta din 2 iunie la un pret de 0,15 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea asiguratorului este de 236,78 milioane lei (56,05 milioane euro).