Comisia de Buget si Finante din cadrul Senatului a amanat pentru miercuri avizarea proiectului de lege care prevede eliminarea pragului de detinere de 1% de la SIF-uri, din lipsa de cvorum, a declarat marti, senatorul Ovidiu Marian citat de NewsIn.

"Nu au avut cvorm, pentru ca n-au venit tovarasii senatori de la comisie. Au fost doar trei din cati trebuiau sa vina, asa ca discutiile s-au amanat pentru maine", a spus Ovidiu Marian.

Dupa avizarea proiectului de lege, acesta urmeaza sa fie introdus pe ordinea de zi a Parlamentului, pentru a intra in dezbatere.

In luna iunie, mai muti senatori si deputati, in frunte cu Ovidiu Marian, au redactat o propunere legislativa pentru ridicarea pragului de detinere de 1% la societatile de investitii financiare (SIF).

Propunerea vine in contextul in care, anterior, Curtea Constitutionala a respins exceptia de neconstitutionalitate cu privire la pragul de detinere de 1% din capitalul societatilor de investitii financiare, dupa ce decizia fusese amanata la termenele din 2 iunie, 16 iunie si 7 iulie.

Firma Comrimet, unul dintre actionarii SIF Oltenia, a ridicat exceptia de neconstitutionalitate a pragului de detinere la SIF-uri, in cadrul unui proces pe care il avea cu societatea de investitii, judecat la Tribunalul Dolj.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).