Produsul intern brut al țarilor din zona euro a scazut in al doilea trimestru mai mult decat așteptarile, in urma diminuarii consumului, a investițiilor și a exporturilor. Scaderea a fost de 0.2%, cu un ordin de marime mai mica decat cea de 2.5% din primul trimestru, insa peste estimarea inițiala de -0.1% facuta la inceputul lunii septembrie.

Fața de al doilea trimestru al anului trecut, PIB a scazut cu 4.8%, mai mult decat estimarea anterioara de -4.7%. Pentru restul anului, Comisia Europeana estimeaza o creștere economica de 0.2% in Q3 și de 0.1% in Q4. Comenzile de producție din Germania au crescut in august pentru a șasea luna consecutiv.

Avansul a fost de 1.4%, mai mult decat estimarile de 1.1% ale analiștilor, iar creșterea din luna iulie a fost revizuita la 3.1%. O contribuție importanta la aceasta evoluție a venit din partea comenzilor pentru export, care au avansat cu 4.6%. Pe de alta parte, volumul comenzilor pentru piața interna a scazut cu 1.9%. Fața de 2008, nivelul comenzilor de producție din luna august a scazut cu 20.4%.