Piețele europene au crescut astazi, impulsionate de rezultatele economice pozitive raportate de Philips care au relansat apetitul investitorilor pentru risc.

In paralel, prețul metalelor a crescut dupa ce World Steel Association a estimat ca nivelul consumului mondial de oțel ar putea crește in 2010 la 1.3 miliarde de tone; efectul pozitiv pe care aceasta evoluție l-a avut asupra acțiunilor companiilor producatoare de oțel a contribuit la creșterea de peste 1.2% a indicilor DAX și CAC; efectul pozitiv al creșterilor companiilor de exploatare și prelucrare a metalelor de pe piața londoneza a fost insa parțial compensat de declinul acțiunilor din domeniul bancar.

Nivelul șomajului din Suedia a scazut in mod neașteptat in septembrie la 5.3% (neajustat sezonier) fața de 5.5% in august. In același timp, nivelul lunii august a fost revizuit in creștere de la 5.4%.

Așteptarile analiștilor indicau o rata a șomajului staționara la 5.4%. Rata de contracție a producției industriale din Cehia a scazut la minimul acestui an in luna august, atingand un nivel anual de 8.4%. Estimarea oficiala preliminara pentru contracția producției din acest an este de 8.1%.