Piețele europene au avut astazi evoluții pozitive, revenind dupa scaderile abrupte de ieri cauzate de panica produsa de anunțul Dubai World privind intenția de restructurare a datoriilor. Indicii piețelor occidentale au inregistrat aprecieri de ordinul a 1%, pe fondul revenirii acțiunilor bancare și a celor din sectoarele minier și energetic.

Indicele de incredere in perspectiva economica din zona euro a crescut in noiembrie la cel mai ridicat nivel de dupa falimentul Lehman Brothers de anul trecut. Indicele mediului economic a avansat de la 86.2 la 88.8, sectoarele de producție și servicii inregistrand creșteri de la -21 la -19, respectiv de la -7 la -4. Indicele increderii consumatorilor a crescut ușor de la -18 la -17, iar indicatorul mediului de afaceri a avansat de la -1.78 la -1.56.

Economia Suediei a crescut pentru al doilea trimestru consecutiv, ajutata de nivelul scazut al dobanzilor și de masurile guvernamentale de stimulare economica. Creșterea produsului intern brut din al treilea trimestru a fost de 0.2% fața de Q2 (așteptari de 0.6%), a carui creștere a fost revizuita in paralel la 0.3%.