Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au inregistrat vineri evolutii pozitive

de WBS     WBS Holding
Vineri, 27 noiembrie 2009, 23:05 Economie | Burse


 documente
Piețele europene au avut astazi evoluții pozitive, revenind dupa scaderile abrupte de ieri cauzate de panica produsa de anunțul Dubai World privind intenția de restructurare a datoriilor. Indicii piețelor occidentale au inregistrat aprecieri de ordinul a 1%, pe fondul revenirii acțiunilor bancare și a celor din sectoarele minier și energetic.

Indicele de incredere in perspectiva economica din zona euro a crescut in noiembrie la cel mai ridicat nivel de dupa falimentul Lehman Brothers de anul trecut. Indicele mediului economic a avansat de la 86.2 la 88.8, sectoarele de producție și servicii inregistrand creșteri de la -21 la -19, respectiv de la -7 la -4. Indicele increderii consumatorilor a crescut ușor de la -18 la -17, iar indicatorul mediului de afaceri a avansat de la -1.78 la -1.56.

Economia Suediei a crescut pentru al doilea trimestru consecutiv, ajutata de nivelul scazut al dobanzilor și de masurile guvernamentale de stimulare economica. Creșterea produsului intern brut din al treilea trimestru a fost de 0.2% fața de Q2 (așteptari de 0.6%), a carui creștere a fost revizuita in paralel la 0.3%.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

111 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi