Piețele europene au avut astazi evoluții mixte, fluctuand in jurul valorilor de inchidere de ieri in urma incertitudinilor legate de situația financiara a Greciei și a speculațiilor privind continuarea programului de QE al Federal Reserve. Indicele PMI pentru evoluția sectorului serviciilor din zona euro, publicat de Markit Economics, a crescut in decembrie la 53.6, sub estimarile anterioare de 53.7.

Indicii corespunzatori din Germania și Franța au scazut in decembrie, de la 53.1 la 52.7, respectiv de la 60.9 la 58.7. Indicele compozit pentru sectoarele industriale de producție și servicii a crescut de la 53.7 la 54.2, reprezentand cel mai rapid ritm de expansiune din ultimii doi ani (valorile peste 50 reprezinta creșteri). La randul sau, indicele PMI pentru sectorul serviciilor din Marea Britanie a crescut in decembrie de la 56.6 la 56.8, in linie cu așteptarile economiștilor.

Prețurile de producție din zona euro au scazut in noiembrie pentru a 11-a luna consecutiv fața de anul anterior. Declinul de 4.4% a fost mai mic decat cel de 6.6% din octombrie. In paralel, volumul comenzilor industriale din octombrie a scazut lunar cu 2.2%.