Piețele europene au scazut astazi, pe fondul speculațiilor analiștilor Morgan Stanley privind o posibila creștere de catre China a nivelului dobanzilor in aprilie pentru a preveni o supra-incalzire a economiei, precum și a comentariilor facute de Moody’s privind continuarea evoluției negative a situației financiare din SUA și Marea Britanie care continua sa le apropie pe acestea de o scadere a rating-ului datoriilor.

Aprecierea dolarului a condus la o scadere a prețurilor la materii prime ― contractele futures pentru cupru au scazut pe piața londoneza cu 1.9%, iar cele pentru petrol de categoria Brent au coborat cu 1.8%.

Miniștrii de finanțe din zona euro au dezbatut astazi potențialele planuri de acțiune pentru situația in care Grecia nu ar fi capabila sa obțina cele aproximativ 54 de miliarde de euro de care are nevoie in acest an, din care aproximativ 20 de miliarde in urmatoarele doua luni.

Discuțiile vor continua insa, miniștrii de finanțe ai Germaniei și Franței excluzand adoptarea unei decizii de ajutor financiar in intalnirile de astazi și maine, intrucat se așteapta ca acesta sa nu fie necesar.