Piețele europene au terminat saptamana cu creșteri zilnice medii de un procent, ajutate de rezultatele financiare pozitive anunțate de companiile europene și de datele macroeconomice optimiste publicate astazi. Anunțul guvernului grec privind cererea de activare a creditului de urgența acordat de FMI și UE a redus nivelul volatilitații pieței, deși efectul pozitiv asupra randamentului bondurilor guvernamentale ale Greciei a fost unul temporar.

Indicele increderii mediului de afaceri german a crescut in aprilie pana la maximul ultimilor doi ani, depașind așteptarile analiștilor. Indicele, publicat de institutul Ifo din Munchen, a urcat la nivelul de 101.6 (așteptarile fiind de 98.7) de la 98.2 in luna martie. Nivelul cheltuielilor de consum ale populației a crescut in Franța in luna martie, confirmand datele publicate ieri privind creșterea increderii populației din zona euro.

Consumul de produse industriale al populației a crescut cu 1.2% fața de scaderea de 1.4% din februarie, depașind așteptarile de 0.8% ale analiștilor. PIB-ul Marii Britanii a crescut in primul trimestru cu 0.2%, sub așteptarile medii de 0.4% ale economiștilor.