Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a hotarat miercuri admiterea la tranzactionare la categoria a doua a pietei pe care o administreaza a actiunilor proprii, se arata intr-un comunicat al BVB. Aceasta hotarare vine dupa ce CNVM a aprobat saptamana trecuta prospectul si materialul publicitar intocmite in vederea admiterii la tranzactionare a actiunilor emise de BVB.

“Hotararea Consiliului Bursei de a admite la tranzactionare pe piata reglementata a actiunilor emise de Bursa de Valori Bucuresti marcheaza un eveniment plin de semnificatii pentru piata de capital din Romania. In anul in care implineste 15 ani de activitate de tranzactionare, actiunile BVB se vor regasi alaturi de celelalte 70 de simboluri bursiere care identifica tot atatea companii romanesti si straine, partenere ale Bursei de Valori Bucuresti in calitate de operator de piata si de sistem”, a declarat Stere Farmache, presedintele BVB.

In data de 13 aprilie, Consiliul Bursei a selectat Intercapital Invest drept intermediar pentru admiterea la tranzactionare a actiunilor BVB.

Consiliului Bursei a fost mandatat de catre Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor BVB din 19 februarie pentru a efectua toate formalitatile legale pentru selectarea unui intermediar si pentru admiterea la tranzactionare pe piata reglementata a actiunilor emise de Bursa de Valori Bucuresti.

BVB are 319 actionari, din care 233 persoane fizice si 86 persoane juridice, cele mai mari detineri fiind ale caselor de brokeraj. Bursa are un capital social de 76,7 milioane lei, divizat in 7,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.